Hunderaser med krøllete pels og tips for pelsstell

Velkommen til vår omfattende liste over hunderaser med krøllete pels!

I denne artikkelen vil vi presentere en rekke krøllete hunderaser og deres særegenheter, samt tips og triks for hvordan du best kan ta vare på pelsen deres.

Hvis du vurderer å skaffe deg en hund med krøllete pels, er denne artikkelen midt i blinken for deg. La oss begynne!

Raser med krøllete pels

 1. Puddel: Puddelen er en intelligent, aktiv og elegant rase. Den finnes i flere størrelser: toy, dverg, mellom og stor. Puddelen er kjent for sin krøllete pels, som kan klippes i mange forskjellige frisyrer. Denne rasen er også allergivennlig, noe som gjør den til et godt valg for allergikere.
 2. Portugisisk vannhund: Denne mellomstore rasen kommer opprinnelig fra Portugal, hvor den hjalp fiskere med å hente tapte fiskeredskaper og annet arbeid på sjøen. Portugisiske vannhunder er kjent for sin krøllete, tette pels og imponerende svømmeferdigheter.
 3. Lagotto Romagnolo: Denne italienske rasen er kjent for sin kompakte kroppsbygning og tykke, krøllete pels. Lagotto Romagnolo er en arbeidshund som tradisjonelt har blitt brukt til å søke etter trøfler, men den fungerer også utmerket som familiehund.
 4. Irsk vannspaniel: Dette er en stor hunderase med en tykk, krøllete pels og karakteristiske “rottehale”. Irsk vannspaniel er en aktiv og energisk rase, kjent for sine gode svømmeegenskaper og hengivenhet overfor familien sin.
 5. Curly Coated Retriever: Denne engelske rasen har en tett, krøllete pels som gir god beskyttelse mot vær og vind. Curly Coated Retriever er en ivrig apporterende hund som elsker vann og er glad i å være aktiv sammen med familien sin.
 6. Bichon Frisé: Denne lille, sjarmerende hunderasen har en luftig, krøllete pels og et livlig, muntert vesen. Bichon Frisé er en sosial og leken rase som trives godt i familier med barn.
 7. Barbet: Barbet er en middels stor fransk vannhund med en tykk, krøllete pels som gir utmerket beskyttelse mot vær og vann. Denne rasen er kjent for sin intelligens, lojalitet og allsidighet som arbeidshund og familiehund.
 8. Bedlington Terrier: Denne unike terrieren har en blanding av myk og krøllete pels som gir den et særegent utseende. Bedlington Terrier er en energisk og kjærlig rase som trives i aktive familier.
 9. Pumi: Pumi er en mellomstor, ungarsk hund med en karakteristisk krøllete pels og store, spisse ører. Denne rasen er kjent for sin vaktsomhet, intelligens og hengivenhet. Pumi er en aktiv hund som trives best med en aktiv livsstil og mentale utfordringer.
 10. Russisk tsvetnaya bolonkaa: Denne lille, russiske hunderasen har en myk og krøllete pels som krever regelmessig vedlikehold. Russisk tsvetnaya bolonka er en sosial og intelligent rase som er godt egnet for familier med barn og eldre.
 11. Kerry Blue Terrier: Kerry Blue Terrier er en irsk hunderase med en myk, krøllete pels som ikke røyter mye. Denne rasen er kjent for sin intelligens, vaktsomhet og lojalitet. Kerry Blue Terrier er en aktiv og energisk hund som trives med fysisk og mental stimulering.
 12. Airedale Terrier: Airedale Terrier, også kjent som Kongen av Terriere, er en stor terrier med en krøllete, hard pels. Denne rasen er kjent for sin intelligens, mot og beskyttelsesinstinkt. Airedale Terrier er en aktiv og selvstendig hund som trives best med en eier som kan tilby konsekvent trening og lederskap.

Pleie og vedlikehold

Krøllete pels krever spesiell oppmerksomhet og pleie for å holde den sunn og fri for floker. Her er noen tips for hvordan du tar best vare på hunden din med krøllete pels:

 1. Regelmessig børsting: Det er viktig å børste hunden regelmessig for å fjerne død pels og hindre floker. Bruk en børste eller kam som er egnet for krøllete pels. Frekvensen av børsting vil avhenge av rasen og pelsens tilstand, men det kan være alt fra daglig til ukentlig.
 2. Bad og sjampo: Krøllete pels kan ha en tendens til å samle opp skitt og fuktighet, så det er viktig å bade hunden din regelmessig. Bruk en sjampo som er spesielt utviklet for hunder med krøllete pels for å bevare pelsens naturlige oljer og fuktighetsbalanse.
 3. Klipping og trimming: Noen krøllete raser, som puddel og bichon frisé, krever regelmessig klipping og trimming for å holde pelsen kort og velstelt. Dette kan gjøres hjemme eller hos en profesjonell hundefrisør. For andre raser, som portugisisk vannhund og Lagotto Romagnolo, kan det være nødvendig å trimme pelsen et par ganger i året for å hindre floker og holde pelsen sunn.
 4. Ørepleie: Hunder med krøllete pels har ofte hår som vokser inn i øregangen, noe som kan føre til infeksjoner og irritasjon. Sørg for å sjekke hundens ører regelmessig og fjern overflødig hår ved behov.

Anbefalte produkter

For å hjelpe deg med å ta vare på hunden din med krøllete pels, anbefaler vi at du sjekker ut utstyr til pelsstell og pelspleie av hund hos Ilovedogs.no. Her finner du et stort utvalg av produkter og verktøy som er spesielt utviklet for å pleie og vedlikeholde krøllete pels.

I tillegg til børster, kammer og sjampo, kan det være lurt å investere i en god klippemaskin eller saks hvis du planlegger å klippe og trimme hundens pels selv. Det er også viktig å ha et godt utvalg av pleieprodukter for ører, øyne og tenner for å holde hunden din sunn og frisk fra topp til tå.

Vi håper denne artikkelen har gitt deg et godt overblikk over hunderaser med krøllete pels og hvordan du best kan ta vare på dem. Lykke til med ditt nye, krøllete familiemedlem!

Fôr og hundeutstyr rett hjem?


Bestill hos ILoveDogs.no.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *